Boek

AI AM a HUMAN

AI am a human AI-revolutie: hoe bereik je ongekende groei met kunstmatige intelligentie? In het tijdperk van snelle technologische vooruitgang, waarin kunstmatige intelligentie (AI) een van de meest invloedrijke krachten is die onze wereld vormgeeft, staan we op een keerpunt. Hoe kunnen we AI benutten om onze groei en ons welzijn te bevorderen, terwijl we de unieke kwaliteiten van het menselijk leven behouden? In AI am a human neemt Hans Schuurmans, auteur, spreker en ondernemer met een passie voor innovatie, je mee op een fascinerende ontdekkingsreis. 

Managementspel

Expeditie amplitie

Expeditie Amplitie is het leuke inspirerende bordspel, waarin je leert hoe je het functioneren & werkgeluk in je organisatie systematisch omhoog stuwt. Speciaal voor directie-teams, management-teams en bevlogen HR-managers & hun team.Je leert samen wat amplitie is. Welke vier pijlers geactiveerd dienen te worden. Hoe je systematisch vitaliteit, bevlogenheid, talentmanagement, werkinrichting en leiderschap positief kunt ontwikkelen, terwijl je de beste resultaten bereikt.

Ontwikkeld door Wout Plevier en Hans Schuurmans

Boek

Manager 2.0

In dit boeiende boek beschrijven de auteurs hun ervaringen op het gebied van leren met name voor de manager. Wat zijn ontwikkelingen op het gebied van managementvaardigheden, wat is de invloed van inetrnet op leren, is permanente educatie uitvoerbaar, enz. Daarbij komt een toekomstvisie naar voren die uiteindelijk het hele leren en het functioneren van de manager betreft. Kan een dergelijk boek een pageturner zijn? In deze vorm zeker! Het laatste hoofdstuk met als titel De laatste bibliotheek is zelfs inromanvorm geschreven.

Dit boek is niet alleen een managementboek, maar ook voor iedereen die zich interesseert in leren.

21st century skills

Boek

21st century skills

De 21ste eeuw staat in het teken van digitalisering. In de 18 jaar die tot nu toe gepasseerd zijn, hebben vele nieuwe technologieën hun intrede gedaan. Smartphones, tablets, Facebook, de cloud, 3D-printers, we zijn ze deze eeuw volop gaan gebruiken. Dit alles heeft grote gevolgen voor ons werk. Banen zullen verdwijnen, werkzaamheden gaan veranderen en er zullen nieuwe banen bijkomen. Daarom hebben we nieuwe vaardigheden nodig; de 21st century skills. In dit boek verkennen we dit begrip en leggen we het accent op de betekenis hiervan voor organisaties en werknemers. Een nieuw tijdperk is aangebroken, een tijdperk van een leven lang leren. Ben jij er klaar voor?

Boek

LEREN WERKT

Leren verandert en er ontstaan nieuwe leervormen die voorheen onwaarschijnlijk leken. Denk bijvoorbeeld aan een accreditering met open badges of de permanente inzet van Artificial Intelligence in leren. Leerinterventies worden steeds korter en meer geïntegreerd in het werk. Maar niet alleen leren verandert, ook organisaties veranderen in rap tempo naar hybride omgevingen. Deze nieuwe context geeft innovatie een versnelling en zorgt voor een blijvende overgang naar hybride werken en leren. In dit boek presenteren de auteurs hun visie op deze veranderende wereld van werk en leren. 

Boek

De PRESTERENDE ORGANISATIE

In dit boek laten de auteurs Kasper Boon, Hans Schuurmans en Danny van Heesch zien dat het bij ‘het Nieuwe Leren’ niet zozeer om een lerende organisatie gaat, maar dat leren uiteindelijk tot betere prestaties moet leiden. Vanuit die invalshoek vallen onderwerpen als ‘performance support’ en ’70-20-10’ onmiddellijk om hun plaats. Ook wordt duidelijk dat het bij het onderwerp ‘presteren in deze kennismaatschappij niet altijd om leren gaat, maar ook om ‘het Nieuwe Informeren’. Het boek laat zich het beste als volgt samenvatten: ‘Van een lerende organisatie tot een presterende organisatie’.

Boek

over het einde van leren

Het einde van leren? Dat kan toch niet waar zijn? De auteurs van dit boek nemen u mee op hun tocht door onderwijsland, om te ontdekken dat de regerende gedachte over leren op bepaalde punten faalt, met name daar waar opgedane kennis vertaald wordt naar de praktijk, naar het werk. Hoe wordt kennis vergaard, wat blijft er van hangen, wat moeten we nog weten en wat zijn de consequenties? De auteurs zijn nauw betrokken bij Nederlands grootste online opleidingsinstituut voor bedrijf en overheid: HEMA academie. In de vijf jaar van het bestaan van dit instituut werden zij voortdurend geconfronteerd met begrippen als permanente educatie, lerende organisatie, parallel educatie, werkplekleren en nu dus met de nieuwste inzichten rond de vraag waar leren ophoudt. Een boek voor iedereen die geboeid is door het onderwerp leren.